Чалий: Якщо хтось пропонує просто піти і викинути ворога, то він не розуміє реальної ситуаці

Україна має змусити бойовиків та російських найманців припинити вогонь на сході України.

Джерело: Відомості

Якщо Україна застосує грубу силу на Донбасі, це може призвести до важких наслідків. Про це заявив заступник глави Адміністрації президента України Валерій Чалий в інтерв'ю «ЛІГАБізнесІнформ». 

«Росія здатна застосувати авіацію і вдарити по великих містах України. Якщо хтось пропонує просто піти і викинути ворога з нашої території без усякої дипломатії, то він, як мінімум, не знає і не розуміє реальної ситуації», — наголосив він.

Чалий також запевнив, що Україна чітко виконує Мінські угоди, зокрема прийняла закон про особливості місцевого самоврядування.

«Росія спробувала нас звинуватити у відході від угод, зокрема, перед нашими партнерами, але ми детально роз'яснили для ЗМІ та дипломатів нашу позицію: ми чітко рухаємося за графіком виконання», — зазначив заступник глави АП і додав, що Україна чекає повного припинення вогню.

«Не може бути такого, що ми відводимо важке озброєння, але стрілянина триває. Якщо по нас стріляють із мінометів, гранатометів, снайперських гвинтівок і навіть танків — це що, припинення вогню? Ні. Тому ми шукаємо способи змусити порушника виконувати принцип всеохопного та сталого припинення вогню», — розповів Чалий.

За його словами, для проведення чесних і демократичних виборів на Донбасі повинна бути закрита діра в кордоні, яку контролюють бойовики та росіяни.

«Спочатку туди повинні бути допущені спостерігачі ОБСЄ, потім — наші прикордонники. І ось тоді можна буде говорити далі. А допоки ця територія окупована», — сказав Чалий. 

Loading...