Більше 40 дітей загинули від мін на сході України

Більше 100 дітей отримали поранення в результаті зіткнення з мінами на сході України з березня минулого року, 42 дитини загинули.

Джерело: Відомості

Про це сьогодні повідомили в Дитячому фонді Організації Об'єднаних Націй (UNICEF), передає «Остров».

«Розірвані міни і вибухові предмети забирають все більше життів у результаті конфлікту на Сході України. Починаючи з березня 2014 року, принаймні 109 дітей отримали важкі поранення і 42 вбиті в результаті зіткнення з мінами і вибуховими предметами, які залишилися після бойових дій у Донецькій і Луганській областях», — йдеться в повідомленні.

Міністерство охорони здоров'я України спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) вводить систему моніторингу смертельних випадків і поранень серед дітей через міни і вибухові предмети на сході України. Ця інформація буде використовуватися для розробки освітніх заходів, спрямованих на зниження ризику травм серед дітей в Донецькій і Луганській областях.

Станом на кінець березня 2015 року, Державна служба з надзвичайних ситуацій України вилучила 33717 вибухонебезпечних предметів в Донецькій і Луганській областях. Тільки за одну добу Служба вилучає в середньому від 21 до 36 боєприпасів.

Loading...