Лії Ахеджаковій вручили у Москві кінопремію за «Честь і гідність»

Лії Ахеджаковій вручили у Москві кінопремію за «Честь і гідність»

Російська актриса Лія Ахеджакова, яка відверто підтримує Україну й критикує владу Росії, отримала почесний приз кінопремії «Ніка» в номінації «Честь і гідність».

Джерело: Відомості

Відзнаку зірці вручали Наїна Єльцина і актриса Інна Чурікова, передає «Таблоїд».

А оголосив ім'я Лії Ахеджакової режисер Ельдар Рязанов. Останній не вийшов на сцену, а записав відеозверенння, яке транслювали на екрані. Це вперше Рязанов так би мовити опинився на людях після хвороби.

«У мене величезна радість, що премія вручається актрисі, з якою я довго працював, з якою ми не розлий вода. Це жінка відважна у творчості, безмежна в роботі, це Лія Ахеджакова. Дорога Лієчка, вітаю від усієї душі і серця. Готовий заради тебе вплутатися в якусь авантюру», – заявив жартома режисер.

Потім на екрані з'явилися кадри з найвідоміших рязановських фільмів, в яких знімалася актриса — «Іронія долі, або З легким паром», «Службовий роман» та багатьох інших.

Вдова першого президента Росії Бориса Єльцина, вручаючи приз, звернулась до Ахеджакової:

«Ви належите до числа таких актрис, яких всі дуже люблять і нескінченно довіряють. Кожна ваша роль знаходить вдячний відгук у всіх людей. Присудження вам «Ніки» — ця оцінка не тільки артистичного таланту, а й таланту людського. Ви вчите громадянськості і совісності».

Сама Лія Ахеджакова висловила Ельдару Рязанову особливу подяку: «Він мені дав мою тему, мою територію, я намагалася, як могла», — пояснила вона.

«Ми актори — виконавці, важливо, хто тебе «замовив». Велика подяка режисерам, які дали мені щастя страждати, плакати, провалювати ролі і разом дізнаватися, що таке успіх», — сказала Ахеджакова.

Церемонія нагородження кінопремії «Ніка» відбулася ввечері 31 березня в московському театрі «Російська пісня».

Loading...