Придністров’я звинувачує Україну в обстрілі молдован

Прикордонники невизнаного Придністров’я 31 березня у другій половині дня за невідомих обставин відкрили вогонь по двох громадянах Молдови поблизу кордону з Україною.

Джерело: Відомості

Придністров’я звинувачує українську сторону в інциденті. Про це розповіло джерело в правоохоронних органах, передає УНН.

Інцидент нібито стався на ділянці кордону з невизнаним Придністров'ям навпроти Роздільнянського району Одеської області.

«31 березня о 15:20 годині на ділянці кордону Придністров'я з Україною в районі села Нова Андріяшівка, яке межує з українським населеним пунктом Розалівка Роздільнянського району (Одеської області) стався інцидент, в результаті якого був важко поранений громадянин, — повідомляє NewsPMR. — У результаті стрільби один громадянин Молдови отримав важкі поранення. Нам відомо, що зараз придністровські прикордонники намагаються перекласти провину за те, що сталося, на українську сторону, звинувативши українських прикордонників у тому, що вони відкрили вогонь», — розповіло джерело.

За його словами, українські правоохоронці констатують, що на той момент жодного порушення держкордону не фіксувалося, а українські прикордонники не причетні до події, вогонь не відкривали.

Як ідеться у повідомленні прес-служби КДБ невизнаної республіки, «два громадянина Придністров'я, повертаючись додому, намагалися перетнути кордон України з Придністров'ям поза пунктом пропуску. Український військовослужбовець невстановленої відомчої приналежності, відкрив вогонь по них з вогнепальної зброї, внаслідок чого отримав важке поранення житель г.Слободзея Чутілеу Р.В.».

Loading...