Сили АТО відбили атаки терористів на Станицю Луганську і Широкине

Про це у Фейсбуці повідомив координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

Джерело: Відомості

На Луганському напрямку, в районі Станиці Луганської, патрульна група одного з аеромобільних з'єднань українських військ під час переміщення уздовж лінії розмежування сторін була атакована двома групами «піхоти» терористів. 

В ході зіткнення противник застосував стрілецьке озброєння, гранатомети, великокаліберні кулемети. Зокрема, вогнева група бойовиків вийшла до маршруту просування українських десантників і заздалегідь зайняла вогневі позиції, а група прикриття, у свою чергу, зайняла відсічну позицію. Обидві групи діяли узгоджено і потай. (Дана схема дій описана у зводі типових тактичних завдань, розроблених Генштабом ЗС РФ кілька років тому для загальновійськових з'єднань «нового типу»). В ході зіткнення, в результаті контратаки українських десантників, терористи були відкинуті за лінію розмежування сторін.

На Приморському напрямку бойовики використовували для обстрілу опорного пункту сил АТО в районі Піонерського 120-мм міномети, в ході ведення вогню неодноразово вводячи корективи і використовуючи неодноразовий перенесення вогню. Після даного відволікаючого удару, який є спробою скувати наші резерви на цій ділянці, противник двічі наніс удари по Широкиному з 120-мм мінометів і 122-мм ствольної артилерії. Після артпідготовки в районі Широкиного почалося бойове зіткнення, в ході якого для атаки позицій українських військ бойовики використовували бронетехніку (відмічено дію 3-4 танків і штурмової групи «піхоти»).

Loading...