Під Авдіївкою бойовики з танків обстрілювали українські війська

У перебігу минулих діб відзначався різке зростання бойової активності з боку російсько-терористичних військ в зоні АТО.

Джерело: Відомості

Про це у Фейсбуці повідомив координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

Бойовики активно використовували ствольну артилерію і 120-мм міномети, також терористи спробували атакувати українські підрозділи, в т.ч. з використанням бронетехніки. Різке нарощування бойової активності з боку російсько-терористичних військ фіксувалося на Луганському, Донецькому і Приморському напрямках.

Особлива активність терористів зафіксована в районі населеного пункту Авдіївка. До полудня 31 березня група танків противника із заздалегідь підготовленої вогневої позиції обстріляла українські позиції (після обстрілу танки відійшли в глибину своїх порядків), потім бойовики двічі завдали вогневі удари з 122-мм ствольної артилерії, яка повинна бути відведена згідно Мінським домовленостям від лінії розмежування (зокрема, працювала батарея гаубиць Д-30 з позицій в районі Ясиноватої).

Також формування російсько-терористичних військ двічі 120-мм мінометами наносили вогневі удари по позиціях українських військ в районі н.п.Опитне. Одночасно до українських позицій в районі н.п.Піски вийшла бронегрупа терористів (три БМП-2) і обстріляла українські позиції з 30-мм автоматичних гармат.

Loading...