Сьогодні вночі кримськотатарський телеканал ATR припинив мовлення

Єдиний у світі кримськотатарський телеканал ATR опівночі 1 квітня припинив мовлення через відмову в реєстрації в Роскомнагляді.

Джерело: Відомості

Як інформує Цензор.НЕТ, в трансляції на сайті телеканалу тепер відображається тільки чорний екран.

Керівництво каналу ATR неодноразово подавало необхідні документи, щоб отримати ліцензію на мовлення російського зразка, однак Роскомнагляд кожен раз знаходив у них нові «помилки».

Нагадаємо, раніше засновник медіахолдингу ATR Ленур Іслямов повідомляв, що кримськотатарський телеканал ще три роки тому намагався легалізуватися в Росії, але безуспішно. За його словами, Роскомнагляд відмовляє у перереєстрації за російським законодавством з політичних причин.

«Уже після всіх революційних подій нас запевнили, що тут нам не дадуть ліцензію через те, що ніхто з чиновників не може гарантувати нам, що ми в якийсь момент не вийдемо в ефір з яким закликом», — пояснив Іслямов.

Також він розповів, що в ультимативній формі отримував пропозиції продати телеканал.

«Пропозиції надходили так: або ти продаси, або ми заберемо силою. Мені казали: «Ти що, думаєш, хтось прийде тебе захищати?». Зрештою, у нас двері відкриті. Ми чекаємо кожного, хто сюди прийде. Можна забрати телеканал, можна забрати сервер, можна забрати частоту. Але як забрати колектив? Як я можу продати колектив? Наша капіталізація в тому, що ми такі, як ми», — зазначив власник каналу.

У ATR запевнили, що продовжать спроби перереєструватися за російським законодавством, і пообіцяли шукати законні форми для відновлення мовлення.

Крім телеканалу, вчора в Криму радіостанція «Лідер», яка входить до медіа-холдингу кримськотатарського телеканалу АТR, також припинила своє мовлення.

«Ведуча Світлана Разіна в прямому ефірі подякувала радіослухачам за увагу, після чого мовлення в FM-діапазоні відключені. Зараз на хвилі 106.6 в ефірі зберігається тиша», — пише «Крим.Реалії».

Loading...