Російський найманець розповів, як армія РФ проводить свої операції на Донбасі

Російський найманець розповів, як армія РФ проводить свої операції на Донбасі

Сапожніков не вважає участь військових із Росії якоюсь таємницею.

Джерело: Відомості

Підрозділи російської армії допомагають терористам «ДНР» брати позиції українських військових на території Донецької і Луганської областей. Про це в інтерв'ю ВВС повідомив командир відділення спецназу терористичної організації «ДНР» росіянин Дмитро Сапожніков, передає ТСН. 

За його словами, взяти стратегічний населений пункт Логвинове дозволило прибуття танків ЗС РФ. Сапожніков визнав, що самі бойовики не змогли взяти позиції українців, поки до зазначеного району протягом 3-5 днів не приїхали на допомогу російські танки і солдати з Бурятії.

«Це російська армія, буряти. Завдяки їм, завдяки цій важкій техніці і взяли Дебальцеве. З боку «ЛНР» заходили танки і російські підрозділи... Але я думаю, це вже не секрет, це всі уже визнають, і росіяни визнають. Я дивлюся, і в Інтернеті дуже багато інформації: визнали те, що росіяни служать, їхніх частин дуже багато. Тобто, в принципі, я зараз не кажу це як секретну інформацію. Це вже знають всі», — зазначив найманець із Росії.

При цьому Дмитро Сапожніков додав, що завдяки російським підрозділам позиції вдається швидко брати.

«Поблизу Дебальцевого ми самі стояли і думали: ну от, будемо ще місяць тут у «котлі» їх тримати, мурижити... А в підсумку взяли протягом трьох днів», — розповів він.

Російський найманець також заявив, що операції на Донбасі розробляють російські генерали, російські полковники, визначаючи стратегічні цілі та шляхи їхнього взяття.

«Природно, всіма операціями, особливо такими масштабними, як «котли», керують російські військові, російські генерали. Вони створюють плани спільно з нашими командирами. Мені часто доводилося перебувати при штабі, приїжджати, доповідати якусь інформацію. І координація відбувається у них досить просто. Вони разом усе це придумують, разом створюють, а ми виконуємо», — повідомив командир відділення спецназу терористичної організації «ДНР».  

Loading...