Сьогодні у Харкові судитимуть Кернеса

Сьогодні у Харкові судитимуть Кернеса

Сьогодні у Дзержинському районному суді Харкова відбудеться попереднє засідання з розгляду справи міського голови міста Геннадія Кернеса.

Джерело: Відомості

Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко.

«31 березня на 10:30 в Дзержинському районному суді міста Харкова суддею Задорожним, виявляється, призначено підготовче засідання з розгляду по суті справи за підозрою Харківського міського голови Кернеса Р.А. у викраденні, загрозі вбивства, тортурах учасників харківського Євромайдану», – написав Геращенко.

Водночас, за його інформацією, сьогодні у Києві на 14:00 призначено засідання Вищого спеціалізованого суду з розгляду клопотань Генеральної прокуратури України та сторони потерпілих про перенесення слухання кримінальної справи за підозрою Кернеса в іншу область.

Геращенко наголосив, що ні адвокати потерпілих, ні самі потерпілі не в курсі того, що завтра буде засідання обох судів, тому що не отримали судових повісток.

Водночас про дату і час засідання отримані дані із заяви адвоката Кернеса, поширеної в мережі Інтернет.

«Якщо завтра суддя Дзержинського районного суду Задорожний проведе протягом дня і попереднє засідання, засідання по суті справи, а потім Вищий спеціалізований суд на цій підставі заявить, що, мовляв, раз в Харкові справа почала слухатися, то ми умиваємо руки і не будемо переносити слухання справи в іншу область або, наприклад, в столицю, то в такому разі діагноз судовій системі України зможе поставити кожен, хто був на Майдані й хотів домогтися зміни реального стану справ в країні», – підсумував нардеп.

Нагадаємо, Кернеса і двох його охоронців підозрюють у викраданні й побитті учасників Євромайдану в березні минулого року. За словами генпрокурора Віктора Шокіна, Кернесу, в тому числі, інкримінують застосування тортур. Санкції відповідної статті передбачають від п'яти до десяти років ув’язнення.

У свою чергу, Кернес зазначив, що всі кримінальні справи проти нього є політично мотивованими і «помстою» глави МВС Арсена Авакова.

Мер Харкова також заявив, що не боїться звинувачень Генпрокуратури і не збирається тікати з міста. 

Loading...