Військовий експерт розповів про те, хто фінансує ОБСЄ і чи захопить Росія Маріуполь

Якщо заглянути глибше, то виявляється, що ОБСЄ складається на 50% із колишніх російських офіцерів. А одним із найкрупніших донорів ОБСЄ є російська сторона.

Джерело: Відомості

Про ситуацію у зоні АТО та ймовірність входження добровольчого батальйону «Правий сектор» до лав Збройних сил України розповів психолог, військовий експерт Олексій Арестович, повідомляє телеканал 24.

За його словами, так влаштований світ, що навіть коли представники ОБСЄ попадають під вогонь, по всьому світу продовжуються мантри про перемир'я. Люди не хочуть розбиратися у складних питаннях, особливо це властиво українській владі.

«Наш менталітет дуже тягнеться до непотрібного символізму, змістовні питання ніхто не хоче вирішувати. Це хвороба усією сучасної системи», — сказав психолог.

Якщо заглянути глибше, то виявляється, що ОБСЄ складається на 50% із колишніх російських офіцерів. А одним із найкрупніших донорів ОБСЄ є російська сторона.

А той, хто платить – замовляє музику, навіть, якщо вона опосередкована. Тому ОБСЄ – це найгірший варіант із всіх можливих, — сказав Арестович.

Як він розповів, речник АТО Лисенко зобов'язаний озвучувати думки, які йому кажуть. Наша держава не розуміє те, що в Росії всі рішення по Україні приймає Путін. Тому Україні потрібно влаштувати другий фронт, до прикладу, щоби кавказькі маджахеди підпалили Кавказ.

У «ДНР» є жорстка путінська вертикаль. Їхні бойові можливості полягають у тому, що ніякого взяття Харкова, Маріуполя, Запоріжжя і в помині не буде.

«Однозначно, вони перейдуть в наступ, якщо не зараз, то літом. І максимум, яку вони задачу можуть собі поставити – це «відгризти» ще одне таке саме Дебальцеве», — сказав психолог.

Росія, як він розповів, вклала 9 млрд доларів у пропаганду, а російська армія – це роздутий міф. Навіть у найгіршому варіанті, якщо вони перейдуть у наступ із авіацією, то їх чекає 4-й етап санкцій і надання Україні зброї, а це кінець для Росії.

Гібридна війна – це погана заміна класичної війни, тому що нічого кращого класичної війни не існує, — сказав Арестович.

За його словами, в Україні зараз борються дві моделі – жорсткий центр силовиків та олігархи, які за рахунок корупції купують преференції. Порошенко будує хуторський путінізм.

«А є децентралізована модель. Найкращим доказом існування цієї моделі – це два Майдани. І «Правий сектор», і всі добровольці є віянням цієї моделі», — розповів військовий експерт. 

Loading...