20 квітня на Яворівському полігоні висадяться 290 американських десантників

290 американських десантників висадяться 20 квітня у Львівській області на Яворівському полігоні.

Джерело: Відомості

Саме тут, згідно домовленостей з Держдепартаментом США, пройдуть тривалі спільні навчання-тренінги 173 повітрянодесантної бригади армії США і бойових підрозділів Нацгвардії. Про це у Фейсбуці повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Домовленість про спільні навчання військових досягнута була під час переговорів президента України Порошенка і віце-президента США Байдена. Дякую Вікторії Нуланд, заступнику держсекретаря США та працівникам посольства США в Україні — без їх енергійності настільки важливий і складний процес підготовки тренінгів був би неможливий», — написав Аваков.

У Кабміні і Нацгвардії закінчуються підготовчі роботи.

Тренінги будуть проходити за участю 900 бійців Нацгвардії. Три потоки по 300 нацгвардійців. Три потоки по 8 тижнів. Потім спільні навчання, розповів Аваков.

У навчаннях братимуть участь такі відомі підрозділи Нацгвардії, як: Азов, батальйон ім. Кульчицького, Ягуар, Омега і інші частини з Києва, Харкова, Запоріжжя, Одеси, Львова, Івано-Франківська та Вінниці.

Після закінчення навчань в розпорядженні підрозділів Нацгвардії, які пройшли навчання, американські партнери нададуть спеціальну амуніцію і засоби зв'язку.

Loading...