ГПУ: Основна версія катастрофи малайзійського Боїнга — збиття літака з «Буку»

Основною версією авіакатастрофи Boeing-777 Малайзійських авіаліній є те, що літак був збитий із ЗРК Бук з території Донецької області.

Джерело: Відомості

Про це під час брифінгу про хід розслідування катастрофи MH17 повідомив генеральний прокурор України Віктор Шокін, передає УНН.

«Я думаю, що основною версією є те, що цей літак був збитий сепаратистами з території Донецької області. Тому якщо хтось знає якісь подробиці про переміщення цих засобів, повідомте до нас», — повідомив Шокін.

Він також розповів, що розслідуванням причин падіння авіалайнера рейсу MH17 займається міжнародна слідча група. З його слів, наразі група шукає інформацію, що стосується транспортування системи «Бук». Зокрема, це стосується інформації про перетин системою «Бук» українсько-російського кордону.

«Наразі слідча група транслює відеосюжет (зі зверненням до громадян щодо пошуку інформації про транспортування системи) у Нідерландах та інших країнах. Все це робиться для того, щоб було перевірено більше доказів та версій з питань цієї трагедії», — повідомив Шокін.

Нагадаємо, станом на 19 березня стало відомо, що міжнародні експерти досліджували уламок, який застряг у фюзеляжі малайзійського лайнера, що зазнав аварії у липні 2014 року і прийшли до висновку, що цей уламок є фрагментом ракети, випущеної з ЗРК «Бук».

Loading...