Росія «викинула» біженців з Донбасу в Осетію й забула про них

У Північній Осетії українським біженцям пропонують лише низькооплачувану роботу.

Джерело: Відомості

У шести пунктах тимчасового розміщення Республіки Північна Осетія-Аланія реєструються нові переселенці з Донбасу. Про це повідомляє російський ресурс regnum.ru, інформують Патріоти України.

Основна частина прибулих мешканців Луганської та Донецької областей, як правило, має середню і початкову професійну освіту. Сайт повідомляє, що переселенці розраховують на зарплати від 15 до 20 тис. рублів. При цьому середня заробітна плата за вакансіями, що подали роботодавці у лютому, склала лише 9,6 тис. рублів.

Сьогодні згідно з даними обліку працевлаштовані лише 197 чоловік з 433 громадян. За даними УФМС РФ по РПО-Аланія, на території республіки зареєстровано більше тисячі чоловік, які вимушено залишили територію України. Статус біженця отримали 28 осіб. Надано тимчасовий притулок 748 вимушеним переселенцям.

У пунктах тимчасового розміщення у Владикавказі, Моздокському, Правобережному та Алагирському районах знаходяться 297 осіб, у тому числі 102 дитини. У освітні установи республіки прийнято 123 переселенця шкільного та дошкільного віку. 

Loading...