За мовчання родинам загиблих на Донбасі росіян заплатили по 3 мільйони рублів

За мовчання родинам загиблих на Донбасі росіян заплатили по 3 мільйони рублів

Сім’ї загиблих на Донбасі російських військовослужбовців отримали 3 млн руб. компенсації, одночасно з чим вони дали підписку про нерозголошення під загрозою кримінального переслідування.

Джерело: Відомості

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив російський опозиціонер Ілля Яшин, який займається підготовкою доповіді Бориса Нємцова «Путін. Війна». За словами Яшина, сім'ї військових протидіяли розслідуванню масової загибелі російських солдатів на Донбасі, передає Еспресо.TV.

«На подив багатьох, протидіяли незалежному розслідуванню не тільки офіційна влада, але і сім'ї загиблих солдатів. За інформацією джерел Нємцова, це пояснюється тим, що родичі отримали в якості компенсації значні кошти — по 3 мільйони рублів. Одночасно вони давали підписку про нерозголошення під загрозою кримінального переслідування», — написав Яшин.

Також, за даними джерел Нємцова, масово російські солдати гинули на сході України в два періоди — влітку 2014 р., коли загинуло не менше 150 російських військових, і в січні-лютому 2015 р., коли загинуло 70 військових з РФ.

При це родичі військових отримали компенсацію лише влітку минулого. Взимку 2015 р. військовим довелося офіційно звільнятися, щоб їхати воювати на Донбас. У зв'язку з цим сім'ї загиблих солдатів з Росії не могли вимагати компенсації.

«Родичі почали висловлювати невдоволення і шукати юристів, які змогли б захистити їх права (завдяки цьому інформація і дійшла до Нємцова). При цьому виступати публічно вони боялися, так як перед відправкою солдатів на територію України з усіх них зібрали підписки про нерозголошення», — зазначив Яшин.

За словами соратника Нємцова, підготовка над доповіддю «Путін. Війна» виходить на фінішну пряму, і доповідь, як і планувалося, буде опублікована в квітні.

Loading...