У Мілані діаспора провела акцію на підтримку миру в Україні

29 березня кілька сотень українців, які живуть на півночі Італії, організовували марш миру в Мілані в контексті всесвітньої акції «Мир Україні».

Джерело: Відомості

Українська діаспора в Італії влаштувала акцію на підтримку миру в Україні. Організатори акції повідомили, що вони мали на меті пояснити Італії та решті світу, що Україна зараз повинна протистояти агресії і захищатися, хоча вона ніколи не бажала війни, передає «Дзеркало тижня». 

Перед початком маршу відбулася молитва за мир в Україні. Потім маніфестанти рушили центральними вулицями Мілана під українським прапором, який мав розмір більше 15 метрів. До акції також приєдналися прості жителі міста, більшість з яких складала молодь.

Також повідомлялося, що на марші не використовувалися антиросійські гасла.

Активіст Микола Березенський зазначив, що в Італії мешкає одна з найчисленніших українських діаспор у Європі. А оскільки Рим розглядає варіант скасування санкцій проти Москви, маніфестанти прагнули пояснити, що це буде помилковим рішенням.

Наприкінці акції було розгорнуто велике полотнище у формі серця, в центрі якого було зображення географічного силуету України. Після цього представники української діаспори заспівали гімн України. А після завершення події всім учасникам маршу роздавали коровай миру, що спекли активісти громади.  

Loading...