Гонтарева розповіла, як за рік заробила 26 мільйонів гривень

Глава Національного банку Валерія Гонтарева пояснила, як їй вдалося заробити 26,8 млн грн в 2014 році.

Джерело: Відомості

За її словами, після рішення перейти на державну службу вона продала інвестиційні сертифікати в компанії Інвестиційний Капітал — Фонд Облігацій і частку в бізнесі ICU.

«За продані інвестиційні сертифікати я отримала оплату в повному розмірі 8,246 млн гривень. А за частку в ICU ми з моїми колишніми партнерами домовилися, що оплата буде потраншево, так як сума угоди була значною і група не могла це зробити одномоментно. Перший транш у розмірі 15,775 млн гривень я отримала в кінці минулого року. Решту суми буду отримувати також траншами протягом декількох років», — сказала Гонтарева в інтерв'ю Hubs, передає «Новое время».

Вона зазначила, що ці гроші зараз лежать на депозиті в державному Укрексімбанку. Ще близько 500 тис. грн Гонтарева отримала за продаж свого автомобіля Infinity FX35.

У той же час дохід членів сім'ї Гонтаревої в 2014 році виріс майже втричі.

«Чоловік продав квартиру ще в лютому 2014 року, тому на момент подачі моїй декларації держслужбовця в червні її вже не було, а ось дохід від продажу показаний вже в декларації 2014 року. Також мій син продав належні йому інвестиційні сертифікати ЗНПІФ Інвестиційний Капітал - Фонд Облігацій , коли я йшла на держслужбу», — зазначила Гонтарева.

Нацбанк 26 березня опублікував декларації членів правління. У декларації за 2013 загальні доходи у Гонтаревої були 3,88 млн гривень. У декларації за 2014 — 26,8 млн гривень.

Loading...