Нацбанк по-новому встановлюватиме терміни та умови офіційних курсів валют

Нацбанк по-новому встановлюватиме терміни та умови офіційних курсів валют

Нацбанк оголошуватиме курси валют до 18:00 на наступний робочий день.

Джерело: Відомості

Із 31 березня цього року Національний банк України почне встановлювати офіційні курси валют наприкінці робочого дня – до 18:00. До того ж оприлюднені на сайті НБУ курси валют починатимуть діяти з наступного робочого дня. Нині ж НБУ оголошує курси щодня після обіду і вони починають діяти з 14:00. 

«Із 31 березня 2015 року офіційний курс гривні до іноземних валют та курс банківських металів, стосовно яких передбачено щоденне встановлення офіційного курсу, установлюватиметься та починатиме діяти з наступного робочого дня», — ідеться в повідомленні.

З цієї самої дати офіційний курс гривні:

– установлений на останній робочий день тижня або на передсвятковий день, діятиме протягом наступних вихідних або святкових днів;

– установлений в останній робочий день тижня або в передсвятковий день, починатиме діяти в перший робочий день наступного тижня чи в перший післясвятковий робочий день;

– до іноземних валют, стосовно яких передбачено встановлення офіційного курсу раз на місяць, установлюватиметься в останній робочий день місяця та діятиме з першого до останнього числа наступного календарного місяця.

Також із 31 березня розрахунок офіційного курсу гривні до долара США здійснюватиметься як середньозважене значення курсу гривні до долара за всіма укладеними угодами з його купівлі та продажу на умовах «тод», «том» та «спот» у день установлення офіційного курсу за даними Системи підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку України НБУ.

У Нацбанку уточнили, що нові правила щодо встановлення курсів валют є вимогою МВФ. 

Loading...