Через санкції ЄС Росії не вистачає поромів для окупованого Криму

РФ користувалася поромами країн ЄС, який вже давно ввів проти Росії і Криму заборонні санкції.

Джерело: Відомості

Росії не вистачає чотирьох поромів на Керченській переправі для сполучення з анексованим Кримом, поскаржився в четвер міністр транспорту РФ Максим Соколов на Морській колегії. Про це повідомляє ZN.UA.

«Справи тут йдуть вкрай тривожно, а часу залишається все менше і менше», — сказав міністр.

За його словами, з початку поточного року кількість вантажних автомобілів в чергах з обох сторін переправи збільшилася до 2 тис. штук, легкових автомобілів налічується близько 500 штук.

«Це вже занадто критичні параметри. Потрібні серйозні заходи, які дозволять виправити ситуацію», — сказав головний російський транспортник.

Примітно, що РФ користувалася поромами країн ЄС, який вже давно ввів проти Росії і Криму заборонні санкції.

Так, російський міністр поскаржився, що за останній тиждень на переправі з роботи були виведені два пороми, що належать Греції — «Іонас» і «Олімпіада» великої місткості.

«Іонас» пішов у зв'язку з режимом санкцій, так як працював під європейським прапором, — сказав він. — «Олімпіада» встала на технічний ремонт», — повідомив Соколов.

За словами міністра, потрібні додаткові чотири порома.

«Але в сьогоднішньому проекті бюджетних рішень грошей на придбання поромів немає», — сказав він.

Таким чином плавзасоби потрібно купувати з ринку або наймати в чартер, однак такі договори не укладені на даний момент.

Як повідомлялося, Греція, Італія і Туреччина, які входять до НАТО, надавали Росії свої пороми для постачання Криму. При цьому судна навіть не вважають за потрібне приховувати свою державну приналежність, перевозячи автомобілі з Тамані до Керчі. Один з поромів використовувався навіть для перевезення до Криму російської військової техніки.

Loading...