Конгрес США продовжить «натиск» на Обаму, щоб той дав зброю Україні

В Конгресі США переважають настрої продовжувати натиск на Обаму в питанні про надання Україні летальної зброї для самозахисту.

Джерело: Відомості

Американський конгресмен від Демократичної партії Білл Паскрелл, який два місяці тому став одним із співавторів Резолюції про звільнення Надії Савченко, підкреслює, що в Конгресі США переважають настрої продовжувати натиск на адміністрацію президента Барака Обами в питанні про надання Україні летальної зброї для самозахисту.

Про це він заявив у четвер під час мітингу під стінами Білого дому на підтримку України, передає Цензор.НЕТ.

«Ми не вважаємо, що будь-яка країна має право порушувати суверенітет інших», — заявив він про російську агресію проти України, зазначивши, що Сполучені Штати повинні змінити цю політику РФ.

«У понеділок ми прийняли законодавчий акт (Резолюцію H.Res.162), щоб озброїти Україну, і вона могла захистити себе. Я втомився чути аргументи, мовляв, коли ми озброїмо українців, то це лише погіршить ситуацію, — заявив Паскрелл. — Я вірю в те, що вони мають право на самозахист».

Він також нагадав про Акт на підтримку свободи України, підписаний Обамою в грудні минулого року. Конгресмен зазначив, що всі можливості цього закону повинні бути використані повною мірою, і пообіцяв продовжити зусилля в цьому напрямку. «Враховуючи останні зміни в політиці, ми повинні дати українцям зброю, щоб вони могли захистити себе», — зазначив член Палати представників американського Конгресу.

Loading...