Влада «ЛНР» хоче змусити людей працювати за їжу

Влада «ЛНР» хоче змусити людей працювати за їжу

У «ЛНР» повернуть радянські трудодні. Хочеш їсти – наймитуй.

Джерело: Відомості

Влада «ЛНР» збирається повернути безкоштовну трудову повинність. Оскільки в Києві не відреагували на заклик місцевої Федерації профспілок під смішним гаслом «Хунта, дай грошей!», організація підтримала ініціативу голови «республіки» Плотницького об’єднати громадян для відновлення міст на волонтерській основі – за гуманітарний пайок. 

Судячи з усього, луганчани змушені будуть погоджуватися працювати «за їжу», повідомляють Патріоти України.

Ідею лідера «ЛНР» вже називали проектом «Трудові дружини». Крім Луганська, ініціативу хочуть поширити на Антрацит, Алчевськ і Брянки. Як пише офіційний сайт сепаратистів, головний профспілковий лідер Олег Акімов впевнений в успіху проекту, оскільки і зараз багато трудівників ходять на підприємства безкоштовно.

«Наприклад, працівники ДП «Донбасантрацит» щодня за графіком ходять на відкачування води (хоча підприємство стоїть). Вони не дають розграбувати ліфти, трансформатори і т.д. І на кожному підприємстві є така основа для трудових дружин», – уточнив Акімов.

За його словами, безкоштовний трудовий день не буде перевищувати 5 годин на добу, а за роботу люди отримають «подарунок» з РФ. Норми пайка і його обсяг ще належить встановити місцевому «мінпраці», а «мінбуд» покаже соціальні об’єкти, які будуть відновлювати в першу чергу.

У принципі, таким підходом влада дає зрозуміти місцевим жителям, що на безкоштовну гуманітарку сподіватися не варто, її потрібно заробити, а також продовжує дотримуватися такого популярного ще недавно на Луганщині курсу «назад в СРСР» тільки у варіанті «трудкомуни» 1920-их років.

Що цікаво, повідомлення про трудодні в «ЛНР» послідувало відразу ж після звістки про перетин кордону черговим 22-м російським гумконвоєм. При цьому, щоб люди не ставили питання про те, куди ж поділи продукти, місцева влада попередила, що цей вантаж – переважно насіння ячменю, кукурудзи та соняшнику для аграріїв. Продуктів харчування порівняно мало, тому вони будуть «платою» за працю. 

Loading...