Путін намагається переконати співвітчизників, що Росія стає сильнішою

Путін багато говорив про Україну.

Джерело: Відомості

Сьогодні, 26 березня, президент РФ Володимир Путін виступив на засіданні колегії ФСБ. Нижче зібрано головні тези виступу російського президента, повідомляє ТСН.

«Минулий рік був непростим. Ситуація у світі помітно загострилася. Ми стали свідками зростання напруженості на Близькому Сході та в інших регіонах світу. А державний переворот спровокував громадянську війну в Україні», — розпочав свій виступ Путін.

«Для так званого стримування Росії використовується весь набір засобів — від спроб політичної ізоляції та економічного тиску до масштабної інформаційної війни та інструментів спеціальних служб. Як нещодавно було прямо і, що цікаво, відкрито сказано: незгодним будуть періодично викручувати руки. Але з Росією такі штучки не проходять, ніколи не проходили», — додав він.

Також Путін заявив, що НАТО розвиває сили швидкого реагування і нарощує свою інфраструктуру поблизу кордонів РФ. Фіксуються спроби порушити ядерний паритет, форсується створення європейського та азіатсько-тихоокеанського сегментів.

«Ні залякати, ні натиснути на нашу країну ні у кого не вийшло і не вийде. На всі зовнішні та внутрішні загрози національній безпеці у нас завжди була і завжди буде адекватна відповідь», — заявив глава РФ.

«Ситуація буде змінюватися у кращу сторону не за рахунок того, що ми будемо постійно поступатися, прогинатися або сюсюкатися. Вона буде змінюватися у кращу сторону тільки у тому випадку, якщо ми будемо ставати сильнішими», — вважає Путін.

Путін заявив, що ситуація з тероризмом у РФ має позитивні тенденції.

«У 2014 році злочинів терористичної спрямованості скоєно у 2,6 рази менше, ніж у 2013 році», — повідомив президент РФ.

«Важливо прийняти додаткові заходи щодо ліквідації міжнародних зв'язків та ресурсної бази терористів, перекрити їм (терористам) канали в'їзду і виїзду з Росії. Не дати можливості переміщатися регіонами, у тому числі проникати в нові суб'єкти Федерації — у Крим і Севастополь», — додав Путін.

«Не припиняються і спроби західних спецслужб використовувати у своїх цілях громадські, неурядові організації для дискредитації влади та дестабілізації внутрішньої ситуації у Росії. Вже плануються акції на період майбутніх виборчих кампаній 2016-2018 років», — говорить він.

Путін зазначив, що відповідальні завдання стоять перед прикордонною службою ФСБ.

«Особливої уваги потребує російсько-український кордон. Тисячі людей рятуються від збройного конфлікту на південному сході України і переходять на російську територію. Важливо забезпечувати безперешкодний пропуск біженців, а також рух машин з гуманітарними вантажами. Виявляти тих, хто добровільно брав участь у каральних операціях проти мирних жителів, хто намагається замести сліди або планує злочини на території Російської Федерації», — додав він.  

Loading...