8 пасажирів автобуса, який потрапив під обстріл бойовиків, — у важкому стані

Загалом 21 особа була госпіталізована.

Джерело: Відомості

Заступник начальника УМВС України в Донецькій області Ілля Ківа в ефірі Телеканалу новин «24» розповів деталі підриву автобуса поблизу Горлівки. Загалом, за словами правоохоронця, 21 особа була госпіталізована.

«8 осіб у важкому стані, решта — більш-менш середньої тяжкості. Вибух був досить великої сили, тільки пощастило те, що не вибухнула метанова установка, яка перебувала на даху автобуса, це призвело б до ще більших жертв», — заявив Ківа.

За його словами, більшість пасажирів автобуса не мали дозволів на перетин межі з окупованими територіями, окрім цього, контрольно-пропускні пункти закриваються після 18:00, саме тому водій автобуса і вирішив їхати польовими дорогами.

«Автобус здійснював несанкціоноване перевезення мирних громадян з Артемівська в Горлівку. Так як блокпости закриваються о 18:00, то водієм було прийнято рішення польовими дорогами об'їхати контрольно-пропускні блокпости на цій трасі», — зазначив Ківа.

Нагадаємо, по пасажирському автобусу, який 25 березня підірвався на Донеччині, після вибуху було відкрито мінометний вогонь. Бойовики перешкоджали автомобілям українських рятувальників і медикам дістатись на місце інциденту.

Loading...