СБУ знайшла в одеських сепаратистів вибухівку та символіку «Новоросії»

СБУ знайшла в одеських сепаратистів вибухівку та символіку «Новоросії»

У затриманих вилучили атрибутику так званої «Новоросії» та зброю.

Джерело: Відомості

В Одесі попередили черговий теракт. Про це на своїй сторінці у Facebook написав радник голови СБУ України Маркіян Лубківський. 

Він повідомив, що управлінням СБУ в Одесі було виявлено та припинено підготовку терористичного акту. У ході операції затримали трьох мешканців Одеси.

Один з чоловіків – громадянин «С» — виготовляв та зберігав у себе вдома саморобні вибухові пристрої. Крім того, правоохоронці вилучили у чоловіка зброю та антиукраїнську літературу. Підозрюють, що затриманий брав участь у трагічних подіях 2 травня 2014 року в Одесі.

«Діяльність «С» координували невстановлені особи з Криму. Встановлюється причетність «С» до скоєння терористичних актів у Одесі та Одеській області», — написав Лубківський.

Крім того, СБУ був затриманий учасник місцевого «Антимайдану» Альошин О.А. В нього вилучили атрибутику так званої «Новоросії». Встановили, що затриманий розвішував по місту сепаратистську символіку.

У ході пошуку причетних до скоєння терактів у місті, СБУ затримала ще одного активіста «Антимайдану», який бере участь у так званому проекті «Куликове поле». Чоловік підтримує зв'язок з тими одеситами, які воюють на боці терористів. Чоловік зізнався, що разом з Альошиним планував скоїти терористичний акт. Офіс одеської «Самооборони» розглядався як одна з можливих мішеней. У ході обшуку у затриманого вилучили речовини для виготовлення СВП.  

Loading...