Україна заарештувала турецьке судно, яке зайшло у води анексованого Криму

Україна заарештувала турецький суховантаж Kanton за захід у порт окупованого Росією Севастополя.

Джерело: Відомості

Вчора, 24 березня таке рішення виніс Печерський районний суд Києва, передає Еспресо.TV.

«Слідство довело, що в липні 2014 судно незаконно заходило в закритий український порт Севастополя. У березні цього року суховантаж зайшов у херсонський порт, де був затриманий, а тепер і заарештований. Слідчі Генпрокуратури встановили, що одне з суден під прапором острівної держави Тувалу в липні 2014 незаконно перебувало в закритому порту міста Севастополь, а в березні цього року зайшло для завантаження в Херсонський морський торговельний порт», — йдеться в повідомленні.

Таким чином, капітан судна — громадянин Туреччини — підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.332-1 КК України (порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї).

«У зв'язку з цим йому підготовлено письмове повідомлення про підозру, яке в передбаченому законодавством порядку разом із запитом про міжнародну правову допомогу направлені в компетентні органи Турецької Республіки. 24.03.2015 року Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання слідчого про арешт судна Kanton (тоннажем 5000) і заборону його використання», — підкреслили в ГПУ.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років з конфіскацією транспортних засобів. Зараз судно знаходиться в Херсонському морському торговому порту.

Loading...