Геращенко розповів, зо що затримали верхівку Держслужби з надзвичайних ситуацій

Правоохоронці півроку розслідували зловживання керівництва ДСНС.

Джерело: Відомості

Сьогодні під час засідання Кабміну за наказом міністра внутрішніх справ Арсена Авакова затримали начальника Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського та його першого заступника Василя Стоєцького. 

Причиною в МВС назвали розкрадання коштів в особливо великих розмірах під час закупівель пального за завищеними цінами.

«Якщо коротко, то пальне для роботи рятувальників ДСНС, у тому числі в зоні АТО, закупляли за завищеними цінами у приватних компаній «Юкойл» та «Альянс». 15-20% від завищення сум за придбання пального за завищеними цінами як «відкати» перераховували на рахунки Бочковського і Стоєцького на Кіпрі та на острові Джерсі», — написав на своїй сторінці у Facebook народний депутат Антон Геращенко.

Оперативно-розшукові заходи працівники МВС проводили останні півроку. За цей час розкрили та задокументувати в деталях усю вертикаль корупції на чолі з вищим керівництвом ДСНС.

«Генеральний прокурор України Віктор Шокін без коливань погодив питання притягнення до кримінальної відповідальності та затримання двох високопосадовців-корупціонерів», — уточнив Геращенко.

Також стало відомо, що керівники обласних управлінь ДСНС щомісяця змушені були платити керівництву в Києві «данину».

«Глава МВС Арсен Аваков оголосив, що всі начальники обласних управлінь ДСНС щомісяця носили хабарі керівництву ДСНС. Наприклад, Вінницька область — 50 тисяч, Київська — 100 тисяч, Дніпропетровська — 150 тисяч», — наголосив Геращенко. 

Loading...