Звільнено керівника ДСНС та його заступника, а також усю регіональну верхівку Держслужби

Звільнено керівника ДСНС та його заступника, а також усю регіональну верхівку Держслужби

Сьогодні в Києві під час засідання Кабінету міністрів правоохоронці затримали керівника Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського.

Джерело: Відомості

Його винувачують в організації злочинної схеми щодо закупівлі паливно-мастильних матеріалів. 

«У ході досудового розслідування встановлена злочинна схема, побудована керівництвом ДСНС. Ця схема полягає в тому, що під час державних закупівель у порушення чинного законодавства закупівля паливно-мастильних матеріалів здійснювалася у ТОВ «Лукойл», «Алянс» та інших підприємств за значно завищеними цінами», — сказав представник правоохоронного відомства, передає УНН.

Крім того, затримали заступника Бочковського Василя Стоєцького.

«У рамках простої схеми держзакупівлі здійснювалися через приватну компанію. Вона перераховує нерезиденту України — офшорній компанії на острові Джерсі. Звідти — на іншу приватну компанію, яка належить Стоєцькому та Бочковському, після чого ці гроші діляться на карткові рахунки, відкриті в тому числі в банках Кіпру. Ось оригінали цих карток», — сказав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Під час засідання уряду одразу ж звільнили Бочковського і Стоєцького з посад, а також звільнили всіх керівників управлінь Держслужби з надзвичайних ситуацій у всіх областях. В.о. керівника ДСНС призначили радника міністра внутрішніх справ Зоряна Шкіряка.

Крім глави ДСНС Сергія Бочковського та його першого заступника Василя Стоєцького, Кабмін також звільнив усіх керівників держслужби в областях. Таке рішення було оголошено під час засідання у середу, 25 березня.

«Уряд підтримує рішення про звільнення керівника та першого заступника, звільнення всього керівництва по всій вертикалі Державної служби з надзвичайних ситуацій, і прошу Арсена Борисовича (міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков) провести розслідування точно так само по всьому регіональному керівництву, яке було задіяно у корупційній схемі з розкрадання державних коштів», — сказав прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні Кабміну.  

Loading...