У Черкасах молодь проходить військову підготовку на «Дахнівській Січі»

У Черкасах на «Дахнівській Січі» молодь набуває навичок з базової військової підготовки.

Джерело: Відомості

Тактичній медицині, цивільній обороні та самозахисту їх навчають бійці, котрі зараз на ротації або на лікуванні, розповідає «Громадське».

Азовець «Блондин» поки що не може повернутися на схід через поранення у ногу, однак відпочивати йому ніколи.

«Я і так уже півроку лікуюся, а без діла довго сидіти не можна. Я намагаюся максимально допомогти і навчити молодь якимось азам володіння зброєю, техніці безпеки і взагалі такому ідеологічному напрямку для загального розвитку. Невідомо, що буде, можливо війна незабаром і до нас докотиться», – каже «Блондин».

Такі заняття в Черкасах проходять вже більше як півроку. Школярка Яна намагається не пропускати жодного. Каже, що тут їй подобається, єдине, що просить не виділяти її серед чоловічого колективу – «на війні усі мають бути рівними».

«Я навчилася рухатися з автоматом, навчилася його правильно тримати, прицілюватися. Отримала певні навички з рукопашного бою, набула певної витривалості. Я вважаю, що незалежно від статі кожен громадянин України в цей час, не дивлячись на будь які свята, має проходити військову підготовку», – говорить шістнадцятирічна Яна. 

Loading...