Бойовики застосовують важке озброєння, до Сокільників перекинуто тактичну групу із 160 терористів

Російсько-терористичні війська на Донбасі все більш активно застосовують важкі озброєння, які повинні бути відведеними від лінії розмежування згідно Мінським домовленостям.

Джерело: Відомості

Про це повідомив у Фейсбуці координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

Зокрема, в районі Авдіївки передові позиції українських військ за останню добу було 5 разів обстріляні з 122-мм гармат (122-мм самохідні гаубиці САУ 2С1 «Гвоздика» і батарея 122-мм гаубиць Д-30). Причому удари завдавалися не окремими знаряддями, а вогневими підрозділами (батареями).

Також по позиціях українських військ на південь від Авдіївки і на південно-східній околиці цього населеного пункту двічі відкривався вогонь з танків (застосовується тактика «кочівних танків» — короткий вогневий удар і відхід в глибину своїх бойових порядків). Всього в даному районі відзначено дію 4-х танків терористів.

Активно ведуться обстріли з піхотного озброєння з боку формувань російсько-терористичних військ на Артемівському напрямку. У районі н.п.Луганське і Шуми групи бойовиків спробували з дистанції ведення стрілецького вогню нанести вогневе ураження бойовій охороні українських позицій, використовуючи стрілецьку зброю, підствольні гранатомети і великокаліберні кулемети.

За минулу добу стала погіршуватися ситуація на ділянці н.п.Сокольники, Трьохізбенка, Кримське, куди противник інтенсивно підтягує поповнення. Відзначається перекидання ротної тактичної групи (РТГ) терористів — 150-160 чол., 14 ББМ, 7 танків, мінометна батарея і протитанковий взвод (3 ПТРК типу «Фагот»). Дана РТГ перекидається на флангову позицію в районі н.п.Сокольники.

На приморському напрямку в районі Широкиного формування російсько-терористичних військ веденням провокуючого вогню з 120-мм мінометів намагалися викликати вихід на вогневі позиції української бронетехніки (одночасно в даному районі зафіксовані замасковані позиції протитанкових засобів бойовиків — ПТРК). Всього було зроблено 3 такі спроби.

Loading...