Родині росіянина, який загинув на Донбасі, страхова компанія відмовилася платити гроші

Російська страхова компанія «Росгосстрах» відмовилася виплачувати близько чотирьох мільйонів рублів родині росіянина, який загинув в зоні бойових дій на Донбасі.

Джерело: Відомості

Суд визнав це законним. Про це повідомляє «Главком» з посиланням на текст судового рішення, опублікованого в реєстрі судових рішень Росії.

Жінка звернулася до Центрального районного суду Калінінграда (РФ), стверджуючи, що в грудні 2013 з ВАТ «Ощадбанк Росії» був укладений іпотечний кредитний договір на покупку квартири в сумі 1,44 млн рублів. А трохи пізніше її чоловік і компанія «Росгосстрах» уклали договір страхування, на підставі якого йому був виданий Поліс іпотечного страхування. Термін дії цього договору був встановлений до 3 лютого 2015 року, тоді як 13 липня 2014 чоловік помер. Після смерті обов'язок по гасінню кредиту ліг на дружину загиблого як на співпозичальника за кредитним договором. Вона є спадкоємцем 1-ої черги. Остання звернулася в страхову компанію Росгосстрах, з метою повідомити про настання страхового випадку.

Проте фахівець компанії пояснював їй, що виплати не будуть проведені, так як місце смерті застрахованої особи — Україна. І він знає, що там війна, а це дає підстави компанії відмовити у виплаті.

Позивач стверджувала, що відмова у виплаті суми страхової виплати, є незаконною і порушує її права. Мовляв, чоловік не призивався на військову службу і не направлявся в Україну для участі у військових діях. Він нібито приїхав на території, де йдуть бойові дії в особистих справах і помер. Похований у Калінінграді. Вдова доводила, що чоловік був єдиним годувальником у родині і, залишившись без будь-яких засобів, дотримуючись умов іпотечного кредиту, вона змушена позичати гроші на оплату внесків і витрачати сімейні накопичення.

Позивач просила суд зобов'язати відповідача перерахувати страхову суму на її рахунок для погашення основного боргу за іпотечним кредитом в розмірі 1 382 679 рублів, в частині страхової виплати; пеню за порушення встановлених термінів виплати компенсації в розмірі 1 382 679 рублів; компенсацію моральної шкоди в розмірі 1 мільйон рублів.

Представник ТОВ «Росгосстрах» просила в позові відмовити, вказавши на відсутність страхового випадку.

Суд ухвалив рішення у позовних вимогах відмовити в повному обсязі.

Loading...