За 1 мільярд дорожники зможуть відремонтувати 90% ямковості на автошляхах

За 1 мільярд дорожники зможуть відремонтувати 90% ямковості на автошляхах

Виділення 1 мільярда гривень протягом наступних 3 місяців дозволить дорожникам ліквідувати 90% ямковості та інших деформацій дорожнього покриття на автомобільних дорогах загального користування державного значення.

Джерело: Відомості

Про це в інтерв’ю одному з центральних телеканалів заявив начальник Управління експлуатаційного утримання доріг та безпеки руху Олег Федоренко, передає УНН.

За словами Федоренка, фінансування, передбачене Державним бюджетом на 2015 рік, не дає можливості в повній мірі ліквідувати всі наявні ураження на автомобільних дорогах загального користування, а лише 40% від їх загального обсягу.

Він додав, що обсяги помісячних видатків, за якими Укравтодор працював з початку року, дозволяли дорожникам виконувати ремонти в мінімальному обсязі. Виділення такої значної суми, як 1 мільярд гривень на початку ремонтно-будівельного сезону дозволить значно підвищити темпи виконання робіт, а отже підготувати мережу доріг державного значення до нового туристичного сезону майже на 90%.

Нагадаємо, цьогорічний запланований обсяг фінансування збереження та розвитку автомобільних доріг загального користування – 2,7 мільярдів гривень. По мірі виділення кошти будуть спрямовані на роботи з експлуатаційного утримання: ліквідацію ямковості, комплекс заходів з безпеки дорожнього руху, закупівлю паливно-мастильних та протиожеледних матеріалів. 

Loading...