На Луганщині попалися двоє шпигунів «ЛНР»

Місцеві жителі «зливали» найманцям інформацію про сили АТО.

Джерело: Відомості

На Луганщині співробітники СБУ затримали двох інформаторів «ЛНР», які передавали бойовикам дані про сили АТО у Попаснянському районі. 

За даними українських спецслужб, мешканка Рубіжного «співпрацювала» з бойовиками банди «Восток-13». Вона передавала найманцям інформацію щодо дислокації та переміщення української військової техніки.

Крім того, було встановлено, що затримана раніше входила до так званої «добровольчої народної дружини ЛНР», члени якої виявляли серед мешканців Рубіжного патріотично налаштованих громадян. Доля багатьох українських громадян міста й досі невідома.

Водночас, іншого бойовика-інформатора «ЛНР» СБУ затримала на одному з блокпостів у зоні АТО в Луганській області. Цей мешканець Попаснянського району регулярно виїжджав на підконтрольну українській владі територію та фіксував розміщення блокпостів, види озброєння та кількість особового складу ЗСУ.

Під час огляду автомобіля, на якому пересувався злочинець, співробітники спецслужби вилучили гранату РГД-5 та десятки набоїв до пістолета Макарова.  

Loading...