У бійця Айдара вилучили склад вкраденого зброї та боєприпасів

В ході обшуку виявлено та вилучено цілий склад зброї та боєприпасів, викрадених з військової частини.

Джерело: Відомості

В результаті санкціонованого обшуку у військовослужбовця батальйону Айдар, який жив у приватному будинку в Старобільську Луганської області, силовики вилучили величезний арсенал викраденого з військової частини зброї. Про це повідомив глава Луганської обдержадміністрацій Геннадій Москаль.

«В ході обшуку виявлено та вилучено цілий склад зброї та боєприпасів, викрадених з військової частини, а саме: 12 гранатометів, понад 16 тис. патронів різного калібру, 50 гранат РГД-5, РГН, Ф-1, електродетонатори, пластикові запали, 88 реактивних сигнальних патронів різного типу, димові шашки, сигнальні міни та інші боєприпаси», — йдеться в повідомленні.

«Це далеко не перше подібне вилучення у військових Айдара», — зазначив Москаль.

За його словами, багато зброї з батальйону викрадено, вона розповзлася по всій Україні. А сам Айдар з військової частини, яка покликана захищати територіальну цілісність і суверенітет України, перетворюється на збройне бандитське формування.

Як повідомлялося, співробітники військової прокуратури разом з СБУ затримали за дезертирство п'ятьох бійців батальйону Айдар. Для затримання військовослужбовців та вилучення вкраденого озброєння правоохоронцям довелося провести одночасно відразу 10 обшуків.

Loading...