Стали відомі нові подробиці по справі щодо вбивства Нємцова

Стали відомі нові подробиці по справі щодо вбивства Нємцова

Операція з усунення російського опозиціонера готовалася 2 місяці.

Джерело: Відомості

Згідно з інформацію слідства, злочинна група для вбивства політика Бориса Нємцова була організована в січні 2015 року. Про це повідомляє «Росбалт» з посиланням на матеріали слідства, передає Еспресо.TV.

«У середині січня 2015 року в Москві Заур Дадаєв, Анзор Губашев, Беслан Шаванна і невстановлені особи, усвідомлюючи суспільну небезпеку своїх дій, прийняли пропозицію від невстановлених слідством осіб підготувати і здійснити за винагороду вбивство Нємцова у зв'язку з його активною підтримкою публікацій карикатур французьким журналом Charlie Hebdo, для чого зазначені особи об'єдналися в організовану групу», — йдеться в матеріалах слідства.

Стверджується, що на початку лютого Дадаєв, Губашев і Шаванна вели стеження за Нємцовим, щоб вивчити обстановку навколо його місця проживання і звичні маршрути пересувань. Роль трьох інших фігурантів справи (Шагіта Губашева, Темерлана Ескерханова і Хамзата Бахаева) описана скупо, зазначено лише, що вони допомагали виконавцям збирати інформацію. Ескерханов, що має підтверджене алібі на момент скоєння злочину (його зафіксували відеокамери одного з московських нічних клубів), «насилу вписується» в сюжет з убивством.

Нагадаємо, Басманний суд Москви 8 березня санкціонував арешт п'ятьох фігурантів справи про вбивство Бориса Нємцова. Згідно з постановою суду Анзор і Шадід Губашеви, Заур Дадаєв, Хамзат Бахаєв і Тамерлан Ескерханов перебуватимуть під вартою до 28 квітня. Всі вони вже оскаржили свій арешт. Їм інкримінують злочини, передбачені статтями про вбивство, скоєне групою осіб за попередньою змовою, а також незаконне придбання і зберігання зброї.

Раніше адвокат обвинуваченого у справі про вбивство Нємцова заявив, що слідство вважає основною версією злочину замовлене вбивство, а не вбивство з релігійної помсти. 

Loading...