З кожної області України виділять бригади, які зведуть стіну між російськими окупантами

Фортифікаційні споруди на Донбасі будуть зводитися силами усіх регіонів України.

Джерело: Відомості

Про це журналістам в Краматорську сказав віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, передає «Остров».

Заступник глави уряду в Краматорську провів нараду з матеріально-технічного, ресурсного та іншого забезпечення будівництва фортифікаційних споруд.

«Було виділено 850 млн. на будівництво фортифікаційних споруд та забезпечено в дуже короткий термін будівництво фортифікаційних споруд, де могли б не тільки нести бойове чергування, але і жити, і в нормальних умовах проводити час відпочинку... Це питання стосується кожного регіону, це безпека держави. І тому дуже мудре рішення президента, щоб побудувати це силами всіх областей України. Тому кожен голова облдержадміністрації на сьогодні готує будівельні бригади, підрядників, які будуть управлятися генпідрядниками тих підприємств, які можуть у стислі терміни виконати і якісно поставити будівельні конструкції на території Донецької та Луганської областей і завершити будівництво цих об'єктів», — сказав Зубко.

Він зазначив, що персональну відповідальність несуть губернатори, які організовують цей процес. Голови Донецької та Луганської ОДА забезпечують прийняття будівельних бригад та генпідрядників. «Це питання об'єднує всю країну», — сказав віце-прем'єр.

За його словами, ця робота повинна зайняти максимум півтора місяця, щоб «в травні ми почувалися захищеними».

«Те, що я бачив, і ті креслення, які зараз засекречені, — це той підхід, який дозволить не тільки вести бойові дії і обороняти державу, але й дає можливість відпочивати і дає розуміння, що це той пост, який просто превентивно попереджає, що не потрібно рухатися в бік незалежної України... Те, що я бачив, відповідає сучасним вимогам. І воно не буде завтра залито водою або там неможливо буде нести службу», — запевняє Зубко.

Loading...