Внаслідок кривавого теракту в музеї у Тунісі загинуло 20 туристів

Внаслідок кривавого теракту в музеї у Тунісі загинуло 20 туристів

Відповідальність за злочин ніхто на себе не бере.

Джерело: Відомості

Щонайменше 20 туристів з різних країн Європи загинули, ще кілька десятків постраждали від рук бойовиків, що захопили їх у заручники просто з-під парламенту Тунісу серед білого дня. 

Спершу озброєні автоматами та гранатами бойовики намагалися вдертися до парламенту, але після провалу задуму обрали легшу ціль, ідеться в сюжеті ТСН.

Національний музей Бардо знаходиться на тому ж подвір'ї. Там зберігається найбільша колекція археологічних знахідок країни. Внаслідок штурму з 7 до 20 зросла кількість загиблих заручників. Більшість із них – громадяни країн ЄС. Двоє бойовиків загинули під час штурму, третього заарештовано.

«В тому музеї під час атаки була велика група поляків, 36 людей. Нам відомо, що серед поранених – принаймні троє громадян Польщі, їх стан задовільний. За непідтвердженою інформацією, четверо загиблих можуть бути поляками», — розповів міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина.

Одна за одною країни світу висловлюють обурення і співчуття.

«В цей самий час, коли я звертаюсь до вас з музею Лувра, на інший музей в Тунісі нападають терористи. Щоразу, коли вчиняють теракт, де б це не сталося – він вражає нас усіх», — зауважив президент Франції Франсуа Олланд.

На іноземців у Тунісі нападають вперше. Лише в понеділок місцева поліція звітувала, що затримано чотири терористичні осередки.

Сотні молодиків вступили до «Ісламської держави» – радикального угруповання, що тримає під контролем частини території Іраку та Лівану. В мережі від членів «Ісламської держави» вже є перші поздоровлення з перемогою, але відповідальності за зухвалий розстріл в музеї на себе досі не взяв ніхто. 

Loading...