СБУ має докази того, що малайзійський «Боїнг» збили російською зброєю

СБУ має докази того, що малайзійський «Боїнг» збили російською зброєю

За висновками експертів, це була не проста катастрофа літака.

Джерело: Відомості

Експерти зібрали достатньо доказів, щоб зробити висновки про вражаючий елемент, знайдений в уламках малайзійського «Боїнга», який розбився 17 липня на Донбасі. Про це заявив начальник Головного слідчого управління (ГСУ) СБУ Василь Вовк, передає ТСН

«Найближчим часом ви отримаєте інформацію, я не скажу, що повну, щодо доказів, які отримані протягом півроку розслідування цієї справи», — сказав він і додав, що за цей час, зокрема, було зібрано і оглянуто понад 5,5 млрд веб-сторінок із Мережі, з яких 700 млн сторінок виявилися такими, що мають значення для кримінального провадження.

Водночас, за словами Вовка, СБУ, спираючись на дані контррозвідки, наголошує, що «це не є простим вбивством, це не проста катастрофа, а збиття пасажирського літака... люди загинули від рук тих, хто випустив зброю з території, підконтрольної «ДНР», зброю, яка заїхала з Російської Федерації».

Разом з тим глава ГСУ зазначив, що ці дані не стосуються власне матеріалів розслідування.

«Виконано величезний обсяг роботи... Ви бачите реконструкцію літака, яка проводиться в Нідерландах в спеціально побудованому ангарі... Уже зібрано близько 33% уламків літака. І за висновками експертів, те, що є, дасть достатньо доказів, щоб зробити висновки щодо вражаючого елементу цього літака», — додав Вовк.

Зазначимо, у четвер, 19 березня, в посольстві Нідерландів має відбутися зустріч слідчих з усіх країн, які вивчають цю справу, щодо медіа-стратегії з розслідування трагедії.

Нагадаємо, внаслідок падіння Boeing-777, що рухався з Амстердама в Куала-Лумпур, загинули 283 пасажири і 15 членів екіпажу. 

Loading...