У Москві закриється прес-центр «Новоросія»

У Москві закривається прес-центр «Новоросія» — офіційний інформаційний орган самопроголошених республік Донбасу.

Джерело: Відомості

Центр призупиняє свою діяльність у зв'язку з «реорганізацією роботи», передає «Дождь».

У прес-релізі, який опинився у розпорядженні видання, йдеться, що прес-центр створювався в період, коли «через репресії української влади щодо журналістів, а також через війну, що почалася на південному сході України, на Донбасі було фактично припинено роботу засобів масової інформації». Зараз же, сказано в документі, ситуація змінилася.

«Москва хотіла стандартизувати інформацію з республіки, підносити об'єктивну інформацію без фейків. Ми працювали за рахунок своїх ексклюзивів. На момент появи агентства «Південний схід» (первинна назва «Новоросії») з ДНР і ЛНР йшло багато неперевіреної інформації, було безліч анонімних блогів і ресурсів, що поширюють фейки», — пише Газета.Ru з посиланням на джерело в прес-центрі.

«Новоросія» зведе до мінімуму розсилки і оновлення новинних стрічок. Функціонувати буде тільки авторський блог «Війна і мир», в ньому публікуються інтерв'ю з сепаратистами. У «ДНР» і «ЛНР», говориться в прес-релізі «вже почали функціонувати офіційні інформаційні агентства та місцеві ЗМІ».

Прес-центр почав працювати у квітні 2014 року, його патронажем, за даними «Газети.Ru», займався голова Центру політичної кон'юнктури Олексій Чеснаков, близький до помічника президента Росії Владислава Суркова.

Loading...