Киргизький бойовик: Мені здається, російська сторона могутніша за українську

Киргизький бойовик: Мені здається, російська сторона могутніша за українську

За його словами, російські військові вже сформували на Донбасі цілий артилерійський дивізіон.

Джерело: Відомості

Російська армія, яка бере участь у війні в Україні, намагається виконувати функції стримування. Таку думку в інтерв'ю киргизькій службі радіо «Свобода» висловив найманець Намас, який брав участь у бойових діях на Донбасі з серпня минулого року, передає ТСН.

Він вважає, що сили місцевих жителів, які взяли зброю і стали терористами, взагалі не представляють загрози для української армії. При цьому він додав, що техніку й особовий склад відправляє Росія.

«Мені здається, російська сторона могутніша (за українську). Останнім часом їм почали постачати 152-міліметрові гаубиці. Вони дуже потужні — 22 кг тротилу. Цих гаубиць цілий дивізіон», — сказав Намас.

При цьому найманець зазначив, що всі знають про присутність російських військових на території України.

«Вони навіть в приватних бесідах кажуть, що без Росії там нічого робити. Тому що, хто там воює. Не думаю, що це зброя, яку вони захопили в ході боїв. Ця зброя в принципі не захоплюється. Вона повністю знищується при попаданні «Градів», інших снарядів», — додав він.

Намас також зазначив, що він розмовляв з українськими військовополоненими і повністю розуміє, чому вони пішли воювати. За його словами, українські силовики захищають територіальну цілісність і суверенітет своєї країни, що він також зробив би у разі зовнішньої агресії проти Киргизстану.

Він також додав, що ставши найманцем, вороття назад практично немає.

«Йти було марно, тому що, якщо людина не хоче служити прямо на бойових позиціях, це може для неї дуже плачевно закінчитися.

По-перше, вони не можуть спокійно доїхати додому — по дорозі можуть загадково зникнути. Є й інші психологічні методи. Найголовніше — їх не відпускають. Садять на гауптвахту, змушують розвантажувати боєприпаси. Це взагалі дуже страшна непосильна праця», — згадує Намас.

Крім того, найманець додав, що покинути окупований Донбас він вирішив через те, що став жертвою пропаганди, яку дивився по російським каналам. 

Loading...