Переселенка з Криму розповіла, що на півострові добре живуть тепер лише військові

Чоловік активістки Єлизавети Богуцької залишився жити на півострові.

Джерело: Відомості

У Криму негативних змін не відчувають військові, а пенсіонери рахують в аптеках копійки. Про це розказала Єлизавета Богуцька – блогер та громадський діяч, яка залишила Крим після анексії та переїхала до Києва, передає ТСН. 

Жінка пояснила, що на півострові залишилося багато людей, які підтримують та люблять Україну.

«Ті люди, які підтримують Україну, вони точно такі ж як ми, які переїхали сюди. Різниця в тому, що ми тут зараз дихаємо повітрям свободи», — розповіла блогер.

Богуцька, чоловік якої залишився на півострові, пояснила, що настрої у Криму радикалізуються. З самого початку вони були войовничими, зараз погляди радикалізуються мирно.

Основний пласт населення, який підтримує російську анексію – це військові та «телевізійні війська», які займаються російською пропагандою. Вони отримують високі зарплати, більше ста тисяч рублів на місяць і не відчувають «пустих полиць». Так само й з військовими пенсіонерами, чия пенсія дійсно збільшилася.

«Решта пенсіонерів, у яких зменшилися пенсії, так само йдуть в аптеки і рахують копієчки, який препарат їм краще взяти. Не тому, наскільки він дієвий, а наскільки вистачить грошей», — констатувала Богуцька.

За словами активістки, фінансова ситуація в Криму значно погіршилися відносно тої, яку анонсували в Росії. Спочатку всім різко збільшили заробітну плату та пенсію, але було зрозуміло, що у новому році все будуть урізати, оскільки бюджет не розрахований на такі дотації.

Попри погіршення життєвих умов, кримчани стали достатньо негативно ставитися до українців. На думку Єлизавети Богуцької, прямої загрози для українців з материку на півострові не буде. Проте, підозру у ставленні буде відчутно. Півострів став свого роду фортецею.

«До вас будуть ставитися обережно, до вас можуть ставитися з неприязню, що приїхали «бандерівці», що приїхали «карателі». Все ж таки пропаганда робить своє», — пояснила блогер, яка вважає, що Україна, на противагу Росії, сама практично не використовує пропаганду для боротьби з анексією.  

Loading...