Пентагон відклав навчання українських військових в Західній Україні, щоб не дражнити Росію

Пентагон відкладає програму підготовки українських солдатів, щоб не дати Кремлю привід відкинути крихку мирну угоду, досягнуту в лютому у Мінську.

Джерело: Відомості

Про це повідомив командувач Сухопутними військами США в Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес, передає Еспресо.TV.

За словами Ходжеса, американська влада хоче бути впевненою, що ця навчальна програма, яка передбачає відправку до Західної України військових інструкторів, «не дасть Росії можливості сказати, що якщо американці відправляють усіх цих солдатів, вони не ставляться до угоди серйозно».

Генерал заявив про це під час сніданку з журналістами у Вашингтоні.

Як пише Wall Street Journal, стурбований тим, що будь-яка відкрита військова допомога українській армії спонукає Москву до дій у відповідь, Білий дім висловив незгоду із заявами деяких високопоставлених представників Держдепартаменту та міністерства оборони і відхилив запити Києва на поставку летальної допомоги, такої як протитанкова зброя.

Видання зазначає, що перенесення навчальної програми вписується в американську політику «обережності щодо Росії» — ядерної держави, яка підтримує терористів на сході України, незважаючи на економічні санкції Заходу.

Очікувалося, що навчання військовослужбовців Національної гвардії України почнеться в цьому місяці в Західній Україні, далеко від зони конфлікту.

Передбачалося, що американські інструктори навчатимуть їх поліпшення методів надання першої допомоги на полі бою, протидії радіоперешкодам з боку противника, методам виживання при посиленому артобстрілі та іншим речам.

«Початок навчання було відкладено, щоб спробувати створити додатковий простір для дотримання припинення вогню та успішної реалізації Мінських угод в повному обсязі», — заявив Ходжес під час сніданку з журналістами. Він сказав, що очікує, що навчання почнеться пізніше цієї весни.

Loading...