Дружина львівського ректора-хабарника каже, що той збирав гроші на лікування

Дружина львівського ректора-хабарника каже, що той збирав гроші на лікування

Чоловік нібито 20 років збирав гроші на лікування.

Джерело: Відомості

Дружина виконувача обов'язки ректора фінансової академії у Львові Петра Буряка, якого раніше піймали на хабарництві, розповіла, де її чоловік взяв 2 мільйони гривень. 

В інтерв'ю виданню Zaxid.net Галина Буряк заявила, що заяви про вилучення у ректора академії 5 кілограмів золота нібито не відповідають дійсності. При цьому вона звинуватила у викривленні інформації ЗМІ, хоча про виявлені коштовності повідомляли саме правоохоронці.

«Насамперед, такої кількості золота, як повідомляють (5 кг, за даними МВС) не було вилучено. Взагалі, золота, як такого не було – були золоті вироби в незначній кількості. Жодних кілограмів в квартирі ніхто не знайшов. Я з цього приводу вже телефонувала слідчому і мені сказали, що саме ЗМІ так подали цю інформацію», — розповіла дружина ректора.

Також вона додала, що конверт з хабаром Буряку нібито підклали, а вилучені у чоловіка два мільйони гривень родина нібито збирала протягом двадцяти років.

«Ну, відносно грошового еквіваленту (понад два мільйони гривень) – ця інформація правдива… Ми назбирали їх впродовж дуже багатьох років життя. Бо зарплата в чоловіка – до 10 тисяч гривень, ще була і моя зарплата – 5 тисяч гривень. Якщо це збиралося в межах 15-20 років, то, думаю, можна назбирати таку суму. Ми збирали, вимінювали, складали», — пояснила дружина затриманого.

При цьому, вона не дала відповіді на питання, чому значну суму грошей її чоловік зберігав у робочому кабінеті.

Також Галина Буряк заявила, що два мільйони гривень родина відкладала на лікування чоловіка. При цьому, на яку саме недугу страждає ректор-хабарник та де його мали лікувати, вона не пояснила.

«Я б насправді не хотіла виносити це на широкий загал. Йдеться про викривлення сонної артерії… Спочатку ми хотіли назбирати необхідну суму 100 тис. доларів, а вже потім визначатись, де саме (проводити лікування)», — резюмувала жінка.

Нагадаємо, у понеділок, 16 березня, правоохоронці затримали виконувача обов'язків ректора Львівської державної фінансової академії Петра Буряка під час отримання хабара у розмірі двох тисяч доларів. 

Loading...