ЗМІ: Греція, Італія, Австрія та інші країни хочуть зняти санкції з Росії

Про таку позицію вони заявили після візитів до Москви.

Джерело: Відомості

Стало відомо, які країни ЄС не підтримають продовження санкцій проти осіб, які діяли не в інтересах України, повідомляють Патріоти України.

За пом’якшення режиму виступають лідери Італії, Греції та Кіпру, які побували з візитом у Москві, а також Іспанія, Австрія, Угорщина та Словаччина, повідомляє агентство Bloomberg.

Раніше британська Financial Times дізналася, що підсумковий текст заяви щодо продовження санкцій на півроку поки не вдалося узгодити. Рішення з цього приводу буде прийматися на основі консенсусу, тобто його повинні підтримати всі 28 держав ЄС.

Bloomberg у своїй публікації стверджує, що «блок країн, які виступають проти санкцій «спробує» позначити себе в четвер у Брюсселі на дводенному саміті ЄС.

Агентство нагадує, що Москву раніше відвідали президент Кіпру Нікос Анастасіадіс (наприкінці лютого), прем’єр-міністр Італії Маттео Ренці (на початку березня), а на початку квітня в Росію має приїхати грецький прем’єр Алексіс Ципрас.

Крім цих країн, проти санкцій виступали Угорщина, Словаччина, Австрія та Іспанія. FT раніше писала, що шанси продовжити санкції на травневому саміті вкрай малі, і, мабуть, рішення буде відкладено до червня.

«Ймовірним розвитком подій бачиться те, що ці країни не погодяться пролонгувати санкції зараз і будуть відкладати рішення до самого останнього моменту, поки санкції не закінчаться», – погоджується з такою оцінкою Іан Бонд, директор із зовнішньої політики лондонського Центру європейської реформи.

Прихильники жорсткої лінії вказують, що зволікання і коливання будуть грати на руку російській пропаганді, яка чекає розколу в Євросоюзі.

Країни Великої сімки і Євросоюзу раніше ввели санкції відносно російських політиків, підприємців, а потім оборонних і сировинних компаній і держбанків. Росія у відповідь обмежила продовольчий імпорт з цих країн. 

Loading...