Бойовики схопили російську волонтерку, яка вивозила з «ЛНР» в Україну матерів з дітьми

Терористи затримали російського волонтера, яка займалася вивезенням біженців.

Джерело: Відомості

45 жінок і дітей, які хотіли залишити окуповану бойовиками «ЛНР» територію і виїхати в Україну, затримали на блокпосту терористів поблизу Станиці Луганської і повернули назад до Луганська. Про це повідомила російський волонтер і журналіст Вікторія Івлєва, яка займалася вивезенням біженців. 

«45 чоловік сиділи в автобусі, ми намагалися їх вивезти, і зараз їх повернули всіх назад. Вже привезли до Луганська, перед Луганською обласною адміністрацією їх вже чекало місцеве телебачення, їх стали залякувати, розповідати про жахи життя на території України», — розповіла Івлєва «Дождю».

Крім того, бойовики затримали волонтера на чотири години і відібрали у неї телефон, журналістські книжки і списки людей, охочих покинути окуповані території. За словами Івлєвої, їй нічого не повернули.

«У тому списку були багатодітні матері, діти, літні люди, які не можуть покинути «ЛНР» самостійно. Наймолодшому у списку — два місяці», — розповіла Івлєва.

Волонтер додала, що ватажки «ЛНР» знають її і поінформовані про її діяльність, але чому вони вирішили не випускати біженців, вона не розуміє.

«Я не знаю, чому вони вирішили не випускати тих, кому нічого їсти, які просто хочуть втекти від війни. Вони не виявляли ніяких політичних поглядів, я навіть не знаю, яких поглядів вони дотримуються. Грошей на виїзд — це 600 гривень — у них немає», — додала Івлєва.  

Loading...