Військовий, який скоїв смертельну аварію в Костянтинівці, міг бути нетверезим

Військовий, який скоїв смертельну аварію в Костянтинівці, міг бути нетверезим

Сьогодні, 17 березня, голова Донецької ОДА Олександр Кіхтенко заявив, що військові, які вчинили смертельну ДТП у Костянтинівці, не мали дозволу керувати бронетехнікою.

Джерело: Відомості

«Фактично, це було самовільне пересування після проведення ремонтних робіт, вони пересувалися на місце постійної дислокації. Самостійно, без дозволу, без супроводу», — заявив Кіхтенко, пише Сегодня. 

Крім того, у Генштабі ЗСУ встановили, що український військовий, який за кермом броньованої машини МТ-ЛБ збив на смерть 8-річну дівчинку в Костянтинівці, був у стані алкогольного сп'яніння. Силовики наголосили, що вказана інформація – попередня, однак запевнили, що ніяких поступок до винуватців смертельної аварії не буде.

«Така поведінка неприпустима для військовослужбовців наших Збройних Сил і ганьбить честь українського воїна. Військове командування усвідомлює свою відповідальність за правопорушення підлеглих, і дотримується чіткої позиції: ніякої поблажливості до правопорушників, незважаючи на минулі заслуги», — йдеться у повідомленні прес-служби Генштабу.

Також військові пообіцяли якнайшвидше провести розслідування трагічної ДТП та притягнути до відповідальності всіх винних.

Військове керівництво України підкреслює, що максимально сприятиме слідству і готово взаємодіяти з усіма компетентними органами та своєчасно інформувати суспільство про хід розслідування.

«Впевнені, що всі винуватці цієї жахливої трагедії будуть притягнуті до відповідальності — як самі військовослужбовці, так і їх командири», — додали у Генштабі.  

Loading...