Терористи закривають шахти, тому що немає державного фінансування

Рішення про закриття шахт були прийняті так званим міністром «ДНР» Русланом Дубовським після недавньої поїздки до Москви.

Джерело: Відомості

Після захоплення територій на Дебальцевському плацдармі, бойовики окупували ще п'ять діючих вугледобувних підприємств: шахта «Єнакіївська», шахта «Булавинська», шахта «Ольховатська», шахта «Вуглегірська», шахта «Полтавська». 

Як пише видання 0629.com.ua, посилаючись на інформацію від джерела серед бойовиків, найближчим часом планується закрити зазначені шахти у зв'язку з відсутністю державного замовлення і будь-якого іншого замовлення, а також високу собівартість вугілля, що видобувається. Працівники шахт будуть скорочені.

Крім того, джерело повідомило, що постраждають шахти міста Донецька, а саме: «Жовтневий Рудник», «ім.Абакумова» і «Трудовська» ДП «ДВЕК», які будуть закриті в травні-червні 2015 року як «нерентабельні».

Одна з причин закриття шахт — відсутність грошей у бойовиків «ДНР» на підтримку шахт. Повідомляється, що рішення про закриття ряду шахт були прийняті так званим міністром «ДНР» Русланом Дубовським після недавньої поїздки до Москви і отримання відмови у фінансовій підтримці шахт.  

Loading...