Росія відправила під Калінінград «Іскандери»

Такі маневри можуть бути здійснені в ході раптових військових навчань.

Джерело: Відомості

Росія під час раптових військових навчань Північного флоту, оголошених напередодні Володимиром Путіним, збирається перекинути в Калінінградську область винищувачі, бомбардувальники і наземні ракетні комплекси «Іскандер», а в окупований Крим — стратегічні ракетоносці Ту-22М3. 

Про це із посиланням на свідчення джерел у Міноборони РФ пише РБК.

Зокрема, в Калінінградську область планується перебазування винищувальної і бомбардувальної авіації, а сухопутне угруповання на Балтиці буде посилене ракетними комплексами «Іскандер» Західного військового округу, доставку яких здійснять великі десантні кораблі Балтійського флоту.

Крім того, під час раптової перевірки відбудеться тренування авіації, в ході чого в окупований Крим перекинуть стратегічні ракетоносці Ту-22М3, пишуть російські ЗМІ.

Слід зазначити, що нещодавно Міноборони РФ оголосило про проведення цілої низки масштабних навчальних маневрів. Так, у Східному військовому окрузі почалися навчання ВПС і ППО. В Нижньогородській області на танкодромі Муліно почалися масштабні навчання танкістів з бойової стрільби, в яких беруть участь більше 1,5 тис. військових танкового з'єднання Західного військового округу.

Водночас, в Баренцевому морі три угруповання надводних кораблів Північного флоту також вийшли на спільні з авіацією навчання. 

Loading...