Росія готова говорити про введення миротворців на Донбас

Тема миротворців не обговорювалася в ході переговорів у Мінську, хоча керівник зовнішньополітичного відомства України Павло Клімкін і стверджує, що це питання піднімалося.

Джерело: Відомості

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Москва готова брати участь в обговоренні ідеї про направлення миротворчої місії на Донбас.

"Домовлятися повинні учасники конфлікту про тих формах спостереження за виконанням кожної зі сторін досягнутих домовленостей, які будуть загальноприйнятними", - передає слова міністра Еспресо.TV

"Відверто кажучи, для того щоб розглядати будь-які пропозиції, у нас немає ніяких протипоказань. Але для цього потрібно говорити зі сторонами конфлікту", - пояснив Лавров.

Він додав, що тема миротворців не обговорювалася в ході переговорів у Мінську, хоча керівник зовнішньополітичного відомства України Павло Клімкін і стверджує, що це питання піднімалося.

"У мінських домовленостях не було, звичайно ж, і всіх членів Ради Безпеки, проте Росія разом з Францією і Німеччиною внесла відповідний проект резолюції і Рада Безпеки схвалила мінські документи в одноголосно прийнятій резолюції. Тому говорити про те, що в Мінську були всі, хто має приймати рішення про миротворчу операцію, не цілком коректно", - уточнив Лавров.

Loading...