НАТО ясно дає зрозуміти, що не втручатиметься в конфлікт на Донбасі

Україна не входить в зону відповідальності НАТО, і альянс не має наміру втручатися в конфлікт на Донбасі.

Джерело: Відомості

Про це заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, передає Цензор.НЕТ.

«Україна не є членом НАТО, між Україною та членами НАТО є різниця, альянс гарантує безпеку тільки своїм членам», — сказав Столтенберг в Лондоні в інтерв'ю телеканалу Sky News.

Генсек зазначив, що «Україна не входить в зону відповідальності НАТО» і роз'яснив: «Ми відповідаємо за захист і оборону наших союзників, а ніхто з них не піддається атакам».

«Однак ми жодним чином не можемо погодитися і прийняти те, що робить Росія в Україні, саме тому ми забезпечуємо Києву серйозну політичну підтримку», — заявив Столтенберг.

Він зазначив: «Зараз найважливішим є підтримка виконання мінських угод, що стосуються припинення вогню, гарантій відведення озброєнь від лінії фронту, здійснення контролю над цим процесом».

В інтерв'ю газеті Gardian генсек НАТО повідомив, що почастішали раптові військові навчання російських збройних сил викликають занепокоєння у членів альянсу.

«Кожна країна має право на проведення навчань в тій мірі, в якій вони відповідають її міжнародним зобов'язанням. Однак застосовувана Росією останнім часом практика раптових військових навчань викликає занепокоєння. Несподівані, безпрецедентні і такі, що викликають подив, військові навчання не можуть сприяти стабільності», — зазначив він. 

Loading...