Протягом останніх днів терористи активізували свою розвідку

Протягом останніх днів терористи активізували свою розвідку

Російсько-терористичні війська на Донбасі продовжують грубо порушувати перемир’я, здійснюючи обстріли позицій українських військ.

Джерело: Відомості

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

Обстріли ведуться в основному зі стрілецької зброї, епізодично застосовуються міномети та інше важке піхотне озброєння, зафіксовано кілька випадків застосування бронетехніки і артилерії, пише нардеп.

Терористи продовжують удосконалювати свої передові позиції в інженерному відношенні, а також займаються обладнанням вихідних рубежів і районів зосередження. Подібні роботи відзначаються на приморському (Маріупольському) напрямку, в районі на південний схід Горлівки, на західному напрямку на південь від Донецька, а також на ділянці Щастя - Станиця Луганська. Відзначається широке використання в даних заходах як спеціальної інженерної техніки армійського зразка, перекинутою з території РФ, так і техніки, вилученої з підприємств і організацій регіону (як державних, так і приватних).

Для всієї зони АТО особливістю останніх трьох днів стало різка активізація розвідувальних заходів з боку російсько-терористичних військ. Противник використовує повний спектр розвідувальних сил і засобів: від БПЛА і засобів радіотехнічної розвідки (РТР) до диверсійно-розвідувальних груп. Зафіксована робота 2-х вузлів (центрів) РТР на ділянці від Тельманова до Горлівки, а також розгортання кількох командних пунктів і пунктів управління в районі північніше Луганська і в смузі Стаханов-Первомайськ.

Проведена реорганізація Алчевсько-Першотравневого угруповання російсько-терористичних військ: якщо на початок березня значну частину угруповання становили російські найманці і військовослужбовці, то на сьогодні основна частина — це бойовики «ДНР» з числа місцевого населення. Для оперативного управління даною угрупованням в район Алчевська прибув мобільний командний пункт (7 спеціальних автомобілів — командно-штабні машини і пересувні вузли зв'язку).

Loading...