Путін розповів, як його спецназ «рятував» Януковича з України

Путін розповів, як його спецназ «рятував» Януковича з України

Для «порятунку» Януковича була спланована ціла спецоперація під пильним керівництвом Путіна.

Джерело: Відомості

Президент Росії Володимир Путін в рамках інтерв'ю для скандального фільму «Крим. Повернення на батьківщину» розповів, як допомагав Януковичу втекти в Росію. За його словами, готувалася ціла операція з «порятунку» екс-президента, передає ТСН

«Я запросив в Кремль керівників наших спеціальних служб, міністерства оборони, поставив перед ними завдання врятувати життя президента України, його просто знищили б», — каже Путін.

«По-перше, він мені зателефонував 21 вже ввечері. Він мені сказав, що збирається поїхати до Харкова для участі у регіональній конференції. Але не буду приховувати, я висловив свою точку зору, що в такій ситуації краще зі столиці не виїжджати», — продовжує він.

«Потім подзвонив, сказав, що все-таки прийняв рішення їхати. Єдине, що я сказав, — хоч не виводьте сили правопорядку додатково. «Ой, так-так, це я прекрасно розумію». Поїхав і вивів всі сили правопорядку!» — ділитися Путін деталями «операції з порятунку».

«Після цього, вже 22-го, Віктор Федорович ще раз подзвонив. Сказав, що знаходиться в Харкові. Хотів проконсультуватися, переговорити з приводу розвитку ситуації. Я, звичайно, сказав, що готовий, будь ласка, де вам зручно», — додав він.

За словами Путіна, після цього Янукович поїхав в Крим. Разом з тим російські служби спостереження почали «вести» кортеж президент-втікача під пильним наглядом Путіна і з його «підказками».

«Ми весь час фіксували місце його знаходження. Але коли мені показали карту, стало ясно, що він скоро наткнеться на засідку. Більш того, за наявними у нас даними, там були поставлені великокаліберні кулемети, щоб довго не розмовляти. Ми їм дали вказівку, куди треба вийти на берег кортежем. І виставили вертолітну групу з загоном спецназу на борту», — розповідає Путін.

Він також зазначає, що Янукович нібито одразу не захотів переїжджати в Росію і попросив відправити його назад у Крим. Але через кілька днів знову попросив вивезти його на територію Росії, в чому Путін йому й допоміг.  

Loading...